Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

O'Reilly má na dosah sezónu bez jedinej trestnej minúty

Jamie McGinn (11), Matt Duchene (9) a Ryan O´Reilly (90) sa tešia z gólu. Foto: TASR/AP

Ryan O'Reilly je pri tom najlepším strelcom coloradského mužstva

Denver 29. marca (TASR) - Hokejista Ryan O'Reilly môže v aktuálnej sezóne zámorskej NHL dosiahnuť zaujímavý primát. Ak útočník Colorada Avalanche nebude v zvyšných deviatich zápasoch svojho tímu ani raz faulovať, stane prvým hráčom po 34 rokoch, ktorý zakončí základnú časť bez jedinej trestnej minúty. Z hokejistov, ktorí odohrali minimálne 70 duelov za sezónu, sa to naposledy podarilo Butchovi Goringovi z klubu New York Islanders v ročníku 1980/81.

O'Reilly je pri tom najlepším strelcom coloradského mužstva, keď v doterajších 73 dueloch zaznamenal 26 gólov. "Je to iba o šťastí. A to mi zatiaľ praje," usmieval sa v rozhovore pre agentúru AP 23-ročný Kanaďan, ktorý sa tak zaradil medzi kandidátov na zisk Lady Bing Trophy. Tradičné ocenenie dostane hokejista za gentlemanské správanie na i mimo ľadu.

"Už niekoľkokrát hneď po zákroku ma napadlo, že za toto ma rozhodcovia určite vylúčia. Ani raz sa to však v tejto sezóne ešte nestalo. Asi mám skutočne šťastie na arbitrov," dodal O'Reilly.

Šikovný center je ďalším zo športovcov, ktorý našiel záľubu v joge. Pred tréningami i zápasmi sa venuje meditáciám. "Je to skvelý spôsob ako zlepšiť sústredenosť. Som presvedčený, že vďaka jóge som zdravý a darí sa mi aj na ľade. Pochybujem však, že zásluhou cvičenia sa vyhýbam trestnej lavici," dodal O'Reilly.

Coloradu sa aj vďaka jeho výkonom darí. Avalanche sú so ziskom 98 bodov v tabuľke Západnej konferencie na piatom mieste a po troch neúspešných sezónach majú opäť na dosah postup do play off.