Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Ovečkin má za sebou prvý tréning s Rusmi

Alexander Ovečkin ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V Minsku povedie ruský národný tím Oleg Znaroks, ktorý vystriedal vo funkcii šéfa striedačky Zbornej Zinetulu Biľaletdinova.

Moskva 21. apríla (TASR) - Alexander Ovečkin absolvoval s ruskou hokejovou reprezentáciou prvý tréning. Elitný krídelník vytvoril útočné trio s Viktorom Tichonovom a Alexandrom Burmistrovom.

Líder Washingtonu, ktorý sa aj so Slovákom Jaroslavom Halákom v zámorskej NHL neprebojoval do play off, získal už štvrtýkrát v kariére Trofej Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca v základnej časti. V 78 stretnutiach strelil 51 gólov a po konci sezóny v profilige potvrdil svoju účasť na svetovom šampionáte v Bielorusku. "Už sa nepozeráme na olympijský neúspech, pred nami sú majstrovstvá sveta. Ideme ďalej, hráči majú motiváciu a túžbu reprezentovať," uviedol na oficiálnom webe Ruskej hokejovej federácie Ovečkin.

V Minsku povedie ruský národný tím Oleg Znaroks, ktorý vystriedal vo funkcii šéfa striedačky Zbornej Zinetulu Biľaletdinova. "Je to dobrý chlap, ktorého som nikdy nepočul povedať zlé slovo na svojich hráčov. Vie, ako nás doviesť k víťazstvám," uviedol Ovečkin. V konkurencii zámorských tímov sa v boji o zisk cenného kovu Rusom nebude presadzovať ľahko. Podľa 28-ročného hokejistu však k adeptom na zisk celkového triumfu určite patria. "Rusko je vždy favorit," dodal.