Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Rangers sú už iba krok od postupu do finále Stanley Cupu

Hráči New Yorku Rangers sa radujú z víťazného gólu Martina St. Louisa v štvrtom finálovom dueli play off Východnej konferencie NHL proti Montrealu Canadiens 25. mája 2014 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Slovák Peter Budaj sledoval prehru svojho tímu iba z lavičky. Prednosť v bránke Montrealu dostal Dustin Tokarski.

New York 26. mája (TASR) - Hokejistov New Yorku Rangers delí už iba jedno víťazstvo od postupu do finále Stanleyho pohára. V štvrtom finálovom dueli play off Východnej konferencie zámorskej NHL zdolali na domácom ľade Montreal Canadiens 3:2 po predĺžení a zvýšili tak náskok v sérii na 3:1 na zápasy. Autorom víťazného gólu "jazdcov" bol v 67. minúte veterán Martin St. Louis.

Rangers v zápase dvakrát viedli, na góly Carla Hagelina v oslabení i Dericka Brassarda však dokázali "Habs" zakaždým odpovedať. Na 1:1 vyrovnal v 29. minúte obranca Francis Bouillon, ktorý úspešne doplnil útok, na 2:2 upravil na začiatku tretej tretiny ďalší zadák P.K. Subban, ktorý sa presadil v presilovke delovkou od modrej čiary. Šesťdesiat minút nestačilo na ukončenie drámy a tak prišlo na rad predĺženie, v ktorom sa stal v čase 66:02 hrdinom Martin St. Louis. Skúsený krídelník, ktorý prišiel do New Yorku pred uzávierkou výmen z Tampy Bay, zostal na chvíľu osamotený v útočnom pásme, dostal prihrávku od spoluhráča Hagelina a z priestoru kruhu na vhadzovanie presnou strelou zápästím k bližšej žrdi prekonal Dustina Tokarského. Ten dostal v bránke hostí pri absencii zranenej jednotky Careyho Pricea opäť prednosť pred Slovákom Petrom Budajom, ktorý sledoval celý duel zo striedačky.

Martin St. Louis z New Yorku Rangers sa raduje z gólu v štvrtom finálovom dueli play off Východnej konferencie NHL proti Montrealu Canadiens 25. mája 2014 v New Yorku.
Foto: TASR/AP


"Ocitol som sa tam sám. Vsadil som na svoje inštinkty," povedal autor rozhodujúceho gólu St. Louis. "Už predtým som mal niekoľko dobrých striel, brankár mi ale všetky pochytal. Tentoraz bolo šťastie na mojej strane. Je veľký rozdiel viesť v sérii 3:1 namiesto nerozhodného stavu 2:2," vyznal sa pre zámorské médiá šťastný strelec, ktorý v predĺžení potrestal nedôslednosť ruského obrancu Andreja Markova pri vyhodení puku z vlastného obranného pásma.

Kľúčové sa v zápase ukázali byť presilovky. Z ôsmich využili Canadiens iba jednu, v ďalšej dokonca inkasovali. "Ten gól bol nakoniec rozdielový. Mali sme šance, ale nepremenili sme ich. Musíme sa v presilovkách zlepšiť," poznamenal tréner Montrealu Michel Therrien.



Rangers môžu spečatiť svoj postup v noci na stredu, keď je v Bell Centre na programe piaty duel série. Canadiens v uplynulých desiatich rokoch dokázali dvakrát otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúcu sériu z 1:3 na 4:3. "Budeme to chcieť u nich uzavrieť," dodal St. Louis.



play off NHL

štvrtý zápas finále Východnej konferencie

NEW YORK RANGERS - MONTREAL 3:2 pp (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)



Góly: 8. Hagelin (Boyle, McDonagh), 40. Brassard (Girardi, Lundqvist), 67. St. Louis (Hagelin, Richards) - 29. Bouillon (Desharnais, Bourque), 42. Subban (Markov, Desharnais). Brankári: Lundqvist - Tokarski, strely na bránku: 29:29. Diváci: 18.006.

/stav série: 3:1/