Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Rangers vykročili úspešne, v 1. finále na Východe zdolali Tampu 2:1

Zo zápasu New York Rangers - Tampa Bay Lightning 17. mája 2015. Foto: TASR/AP Photo

V sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0.

New York 17. mája (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali v sobotu prvý zápas finále play off Východnej konferencie zámorskej NHL, keď na domácom ľade zdolali Tampu Bay Lightning 2:1. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0.

"Jazdcov" nasmeroval k triumfu Derek Stepan, ktorý 13 sekúnd pred druhým klaksónom otvoril skóre. Hostia síce v 47. minúte počas presilovky odpovedali gólom z hokejky Ondřeja Paláta, no rozuzlenie prišlo o desať minút neskôr. O ďalšej jednogólovej výhre držiteľa Prezidentskej trofeje v tohtoročných bojoch o Stanleyho pohár rozhodol v Madison Square Garden v 58. minúte prvým presným zásahom v nadstavbe Dominic Moore. Natiahol tak štvorzápasovú víťaznú sériu Rangers a za svoj výkon si po stretnutí vyslúžil honor prvej hviezdy. Moore odohral od roku 2010 už štvrté finále Východnej konferencie a celkovo nastrieľal v play off doposiaľ 11 gólov. "Nechcem nič brať na ľahkú váhu, vážim si každú jednu príležitosť, keď môžem vybehnúť na ľad a užívať si to. Pracovali sme tvrdo, aby sme sa sem dostali a naďalej musíme dobre hrať," skonštatoval Moore.

V každom z 13 duelov Newyorčanov v tohtosezónnom play off pritom rozhodol o víťazovi jediný gól. Dokopy ťahajú vo vyraďovačke sériu pätnástich "jednogólových" zápasov, čo je rekord NHL.

Hostia sa mohli oprieť najmä o svojho brankára Bena Bishopa, ktorý tím neraz svojimi zákrokmi podržal. V sobotu zneškodnil 28 streleckých pokusov a mal 93,3 percentnú úspešnosť zásahov. "Len sa snažím udržať tím v hre tak dlho, ako to ide. V presilovkách sme dobre zahrali, z jednej padol aj gól. Je škoda, že to súper v závere rozhodol a odviezol si prvý triumf," skonštatoval.

Druhý zápas série je na programe v noci na utorok opäť v Madison Square Garden.

semifinále play off NHL

prvý zápas finále Východnej konferencie

NEW YORK RANGERS - TAMPA BAY LIGHTNING 2:1
(0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 40. Stepan (Kreider, McDonagh), 58. Moore (Hayes, Brassard) - 47. Palát (Johnson, Hedman). Brankári: Lundqvist - Bishop, strely na bránku: 30:24, 18.006 divákov.

/stav série: 1:0/