Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Pánik sa nakoniec vyhne farme, jeho kariéra bude pokračovať v Toronte

Slovenský pravý krídelník a už bývalý hráč Tampy Richard Pánik (vpravo) a hráč Capitals Jeff Schultz (vľavo) v zápase zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay - Washington (3:4). Archívne foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročný útočník sa napokon nedostal na súpisku Lightning na úkor Brendena Morrowa, ktorý sa vrátil do zostavy "bleskov" po zranení.

Toronta 9. októbra (TASR) - Kariéra slovenského hokejistu Richarda Pánika v NHL bude pokračovať v Toronte. Kanadský tím ho stiahol z listiny nechránených hráčov, na ktorú ho tesne pred štartom 98. ročníka profiligy zapísala Tampa Bay. Informoval portál tsn.ca.

Dvadsaťtriročný útočník sa napokon nedostal na súpisku Lightning na úkor Brendena Morrowa, ktorý sa vrátil do zostavy "bleskov" po zranení. Vedenie Tampy ho tak zaradilo na waiver listinu a ak by si ho žiaden z klubov NHL nevybral, putoval by na farmu do Syracuse v AHL. Siahlo však po ňom Toronto, ktoré bude pre Pánika druhou zastávkou v rámci pôsobenia v profilige. Miesto v tíme Maple Leafs sa pre neho uvoľnilo po odchode dvojice Troy Bodie a Josh Leivo na farmu.

Prvý Pánikov gól v NHL s prívlastkom "parádny"


Pánik hokejovo vyrástol v Martine, do zámoria sa však dostal po trojročnom pôsobení v dorasteneckom aj juniorskom výbere Třinca. V drafte v roku 2009 si ho v 2. kole z 52. miesta vybrala Tampa Bay a cez nižšiu súťaž OHL sa prepracoval až do AHL v drese Norfolku. Debut v NHL absolvoval v sezóne 2012/2013, v tej uplynulej odohral za Tampu 50 duelov, v ktorých nazbieral 13 bodov za 3 góly a 10 asistencií.