Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Športovcom roka v Kanade sa stal Carey Price

Brankár Montrealu Canadiens Carey Price Foto: TASR/AP Photo

Dvadsaťosemročný gólman sa stal deviatym hokejistom, ktorému sa to podarilo. Naposledy sa zo zisku trofeje tešil Sidney Crosby v roku 2009.

Montreal 15. decembra (TASR) - Hokejový brankár Carey Price sa stal Športovcom roka 2015 v Kanade. Gólman klubu NHL Montreal Canadiens triumfoval v hlasovaní odbornej 11-člennej skupiny a získal prestížnu Trofej Loua Marsha.

Dvadsaťosemročný gólman sa stal deviatym hokejistom, ktorému sa to podarilo. Naposledy sa zo zisku trofeje tešil Sidney Crosby v roku 2009. Price v júni na výročnej ceremónii NHL získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča súťaže i Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára. V uplynulej sezóne odchytal 66 zápasov s bilanciou 44-16-6. Celkovým počtom 44 výhier utvoril nový klubový rekord.

V aktuálnej sezóne ho však trápia zranenia, pre ktoré nastúpil len na dvanásť duelov. Do zostavy Canadiens sa má vrátiť koncom januára.

Z hokejistov získali Trofej Loua Marsha okrem Pricea aj Crosby (dvakrát), Mario Lemieux, Wayne Gretzky (štyrikrát), Guy Lafleur, Bobby Clarke, Phil Esposito, Bobby Orr a Maurice Richard.