Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Springfield s Ďaňom v zostave postúpil do play off ako víťaz divízie

Logo hokejového klubu Sprinfield Falcons. Foto: Sprinfield Falcons

Účasť vo vyraďovačke má istú aj klub Grand Rapids Griffins, za ktorý v tejto sezóne nastúpili dvaja slovenskí útočníci Tomáš Jurčo a Marek Tvrdoň.

Springfield 8. apríla (TASR) - Miestenku v play off v nižšej zámorskej hokejovej súťaži AHL si zatiaľ vybojovalo šesť klubov, medzi nimi aj Sprinfield Falcons v zostave so slovenským útočníkom Markom Daňom. Farma tímu NHL Columbus Blue Jackets sa druhý rok po sebe stala víťazom Severovýchodnej divízie.

Falcons síce prehrali sobotňajší duel so St. John's IceCaps 1:3, ale do karát im zahralo nedeľňajšie víťazstvo Adirondack Phantoms nad Albany Devils 4:3, ktoré im definitívne zabezpečilo postup. Daňo sa asistenciou podieľal na jedinom góle svojho tímu, keď v 56. minúte presne prihral Patrickovi McNeillovi. Devätnásťročný útočník, ktorý odišiel do zámoria po skončení tohtosezónneho účinkovania Slovana Bratislava v KHL, stihol za Falcons odohrať päť duelov s bilanciou gól a dve asistencie. V štatistikách má na svojom konte aj 14 streleckých pokusov a jeden mínusový bod.

Účasť vo vyraďovačke má istú aj klub Grand Rapids Griffins, za ktorý v tejto sezóne nastúpili dvaja slovenskí útočníci Tomáš Jurčo a Marek Tvrdoň. Ani jeden z nich ale momentálne nie je súčasťou farmárskeho mužstva, Jurčo bojuje s Detroitom o play off v NHL a Tvrdoň pravidelne boduje v drese juniorského tímu Kelowna Rockets v kanadskej WHL.

V Západnej konferencii sa na postupovej priečke zatiaľ drží Oklahoma City Barons s obrancom Martinom Gernátom. V úvode sezóny hral za farmu Edmontonu aj jeho krajan Martin Marinčin, v súčasnosti už člen kádra "olejárov".

Na nepostupových priečkach figurujú v AHL Norfolk Admirals (Radoslav Illo), Worcester Sharks (Marek Viedenský), Hartford Wolf Pack (Marek Hrivík) i vlaňajší finalista Syracuse Crunch. Za rezervné mužstvo Tampy Bay v tejto sezóne nastupoval i krídelník Richard Pánik, momentálne hrajúci už v prvom tíme za Lightning.