Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Gáboríkov spoluhráč sa vyhol súdu, za kokaín verejnoprospešné práce

Na archívnej snímke center Los Angeles Kings Jarret Stoll (vľavo) Foto: TASR/AP

Tridsaťdvaročného centra tímu NHL Los Angeles Kings pristihli s drogami v relaxačnom centre lasvegaského hotela MGM Grand v polovici apríla.

Los Angeles 26. júna (TASR) - Kanadský hokejista Jarret Stoll sa napokon za držanie kokaínu pred súd nepostaví. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára uzavrel s prokurátorom štátu Nevada dohodu o vine a treste a za svoje konanie dostane podmienečný trest a absolvuje verejnoprospešné práce.

Tridsaťdvaročného centra tímu NHL Los Angeles Kings pristihli s drogami v relaxačnom centre lasvegaského hotela MGM Grand v polovici apríla. Podľa policajnej správy mal pri sebe 3,3 gramu kokaínu a niekoľko kapsulí s extázou. Za držanie kokaínu mu pôvodne hrozil štvorročný trest odňatia slobody, ale po dohode dostal podmienku a verejnoprospešné aktivity. Spolupracovať bude s Armádou spásy, súčasťou jeho práce bude zorganizovať hokejový kemp pre problematickú mládež z okolia Las Vegas.

Stoll má za sebou siedmu sezónu v drese "kráľov", s ktorými v rokoch 2012 a 2014 dobyl Stanleyho pohár. Uplynulý ročník, v ktorom si zahral v jednom tíme aj so Slovákmi Mariánom Gáboríkom a Andrejom Sekerom, bol pre neho jedným z najhorších v NHL, keď v 73 zápasoch nazbieral iba 17 bodov za 6 gólov a 11 asistencií. Od 1. júla by sa mal stať neobmedzeným voľným hráčom.