Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

VIDEO: Tampa vyhrala na ľade Rangers a vyrovnala stav série

Hráč Tampa Bay Tyler Johnson, (v strede) skóruje v druhej polovici zápasu proti New York Rangers, 18. mája 2015 Foto: TASR/AP

Hlavnou postavou duelu bol útočník "bleskov"Tyler Johnson

New York 19. mája (TASR) - Hokejisti Tampy Bay Lightning triumfovali v druhom zápase finále play off Východnej konferencie zámorskej NHL na ľade New Yorku Rangers jednoznačne 6:2 a vyrovnali stav série hranej na štyri víťazstvá na 1:1.

Hlavnou postavou duelu bol útočník "bleskov" Tyler Johnson, ktorý sa na výhre hostí podieľal hetrikom, prvým v histórii floridského klubu v play off. Dvadsaťštyriročný center potvrdil, že má v nadstavbe skvelú fazónu - s 11 gólmi a 16 bodmi je na čele poradia strelcov i produktivity a patrí ku kandidátom na zisk MVP pre najužitočnejšieho hráča vyraďovačky.

"Ach, Tyler Johnson. Čím dôležitejší zápas, tým lepšie hrá," zložil svojmu zverencovi poklonu kouč Lightning Jon Cooper. "To je Tyler Johnson. Je neskutočné ho sledovať. Zoberie na seba zodpovednosť, potiahne celý tím a všetci ho nasledujú." Johnson zaznamenal gól v oslabení, v presilovke i v hre piatich proti piatim a jednoznačne sa stal prvou hviezdou stretnutia.

Johnson už má v tohtoročných vyraďovacích bojoch na konte štyri zápasy s viac ako jedným gólom, čo sa naposledy podarilo Jamiemu Langenbrunnerovi v drese New Jersey Devils v roku 2003. "Každé ráno sa budím s tým, že som šťastný, že tu môžem byť a žiť svoj sen," citovala agentúra AP slová nikdy nedraftovaného útočníka. "Ženie ma vpred snaha byť čo najlepší a hrať pre moju rodinu. Tá obetovala pre mňa tak veľa, aby som tu mohol byť, preto žijem môj sen a chcem, aby som ho žil čo najdlhšie."

Pozrite si galériu zo zápasu:


Ďalšie dva góly pridal Alex Killorn, jeden Steven Stamkos a Tampa tak trestala každú chybu víťaza Prezidentskej trofeje. Duel nevyšiel podľa predstáv domácemu brankárovi Henrikovi Lundqvistovi, Švéd inkasoval šesťkrát z 26 striel súpera. Naopak, Ben Bishop podržal mužstvo 35 úspešnými zákrokmi a oba góly inkasoval v presilových hrách. Johnsonov spoluhráč z útoku Nikita Kučerov si pripísal tri asistencie.

"Toto je finále Východnej konferencie, nie nejaký decembrový zápas," hneval sa autor jedného z gólov Rangers Derek Stepan po najvyššej prehre svojho tímu v play off od roku 2009, keď "jazdci" podľahli Washingtonu 0:4. "Presvedčili sme sa, že v boji o pohár musíme hrať zodpovedne a všetko robiť presne. Tampa má naozaj dobrý tím a keď urobíme zopár chýb, okamžite to cítiť v našej bránke."



Zápas sa neskončil šťastne pre jedného z čiarových rozhodcov Brada Kovachika, ktorý pre zranenie nohy musel opustiť ľad v druhej tretine. Stamkos nešťastne narazil domáceho Kevina Kleina pri mantineli priamo do arbitra, ktorému museli pomôcť dostať sa do kabíny. Namiesto neho dokončil zápas Greg Devorski.

Séria sa teraz sťahuje na Floridu, kde sú v stredu a v piatok na programe zápasy číslo tri a štyri.

semifinále play off NHL
druhý zápas finále Východnej konferencie

NEW YORK RANGERS - TAMPA BAY LIGHTNING 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)

Góly: 9. Kreider (St. Louis, D. Boyle), 35. Stepan (St. Louis, D. Boyle) - 6. Johnson (Killorn), 12. Johnson (Stamkos, Kučerov), 29. Johnson (Palát, Kučerov), 44. Killorn (Hedman, Filppula), 47. Stamkos (Coburn, Kučerov), 58. Killorn (Garrison, Filppula). Brankári: Lundqvist - Bishop, strely na bránku: 37:26, 18.006 divákov.
/stav série: 1:1/