Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Tatar príde reprezentovať Slovensko ak Detroit nepostúpi do play off

Tomáš Tatar (Slovensko) sa raduje po strelení prvého gólu v stretnutí A-skupiny Švajčiarsko - Slovensko na MS v ľadovom hokeji 13. mája 2012 v Hartwall aréne v Helsinkách. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Red Wings za posledných 22 rokov nechýbali v play off ani raz.

Detroit 29. marca (TASR) - Ani výborná forma slovenského hokejistu Tomáša Tatara v posledných zápasoch nepomáha tímu Detroit Red Wings k bodom. V náročných bojoch o účasť v play off NHL zaznamenal šikovný útočník v posledných piatich dueloch štyri góly a tri asistencie, ale "červené krídla" tri z týchto stretnutí prehrali.

"Hnevá ma to. Verím, že vo zvyšných deviatich zápasoch získame dostatočný počet bodov na to, aby sme sa prebojovali do play off. Nebude to ale ľahké, keďže kľúčoví hráči tímu sú zranení," uviedol Tatar pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) hockeyslovakia.sk.

Detroitu pre rôzne zdravotné problémy chýbajú až šiesti hráči základnej zostavy. Najciteľnejšia je absencia hviezdnych útočníkov Pavla Daciuka a Henrika Zetterberga. "Nie je to ľahké hrať bez takých hráčov. Sú to lídri. Je ale pravda, že na ľade sa nám otvára viac priestoru na to, aby sme ukázali čo je v nás mladých," dodal 23-ročný krídelník.

Red Wings za posledných 22 rokov nechýbali v play off ani raz. O tom, kto vo Východnej konferencii obsadí dve miesta zaručujúce účasť v nadstavbovej časti, sa rozhodne medzi Detroitom, Washingtonom, Torontom a Columbusom. Všetky štyri tímy majú v súčasnosti 80 bodov, do hry o play off môže ešte reálne zasiahnuť New Jersey (76 bodov) i Ottawa (74).

"Každý klub má tie najvyššie ciele a Detroit nie je žiadnou výnimkou. Je to klub s úžasnou históriou, ale na druhej strane ľudia z manažmentu chápu, že zranení hráči chýbajú tímu až príliš. Sú to najväčšie hviezdy mužstva a ich kvalita nám určite chýba. Urobíme však všetko pre to, aby sme vybojovali play off aj bez nich," vyznal sa Tatar, ktorý dodal, že v prípade nepostupu do play off bude reprezentovať Slovensko na blížiacich sa MS v Bielorusku.

"Po sezóne mi síce vyprší kontrakt, ale aj napriek tomu by sme našli riešenie na to, aby som mohol nastúpiť za svoju krajinu na majstrovstvách sveta," potvrdil svoje rozhodnutie Tatar pre hockeyslovakia.sk.