Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Trio hráčov Winnipegu žiada nové zmluvy za 152 miliónov

Hokejista Jets Andrew Ladd Foto: TASR/AP

Podľa denníka Winnipeg Free Press ide o útočníka Andrewa Ladda a obrancov Justina Byfugliena s Jacobom Troubom.

Winnipeg 15. decembra (TASR) - Trojica hráčov zámorského hokejového klubu NHL Winnipeg Jets žiada nové kontrakty v celkovej hodnote viac ako 152 miliónov dolárov. Podľa denníka Winnipeg Free Press ide o útočníka Andrewa Ladda a obrancov Justina Byfugliena s Jacobom Troubom.

Kapitán "tryskáčov" Ladd požaduje šesťročnú zmluvu v hodnote 41 miliónov. V tejto sezóne strelil v 30 zápasoch osem gólov a pridal 10 asistencií. Od soboty 30-ročnému hokejistovi plynie posledná sezóna z päťročného kontraktu na 22 miliónov a keď sa nedohodne, stane sa v júli neobmedzeným voľným hráčom.

Byfuglien, ktorý v marci dovŕši 31 rokov, si podľa spomínaného zdroja pýta osemročný kontrakt na 55 miliónov. Jeho päťročný kontrakt na 26 miliónov vyprší po tejto sezóne a takisto ako Ladd bude v júli so statusom neobmedzeného voľného hráča. Zatiaľ má na konte 20 bodov (8+12) a je štvrtým najproduktívnejším hráčom Jets.

Dvadsaťjedenročný Trouba žiada osemročnú zmluvu na viac ako 56 miliónov. Po tejto sezóne mu skončí platnosť nováčikovský kontrakt.