Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

VIDEO: Chicago s Hossom prehralo v predĺžení, Ducks vedú v sérii 3:2

Na snímke ľavé krídlo Anaheim Ducks Matt Beleskey (vpravo) sa teší z víťazného gólu v predĺžení piateho zápasu finále Západnej konferencie semifinále play off NHL v pondelok 25. mája 2015 v kalifornskom Anaheime. Na snímke vľavo brankár Chicago Blackhawks Corey Crawford. Foto: TASR/AP/Mark J. Terrill

V drese Blackhawks odohral slovenský krídelník Marián Hossa 14:44 minúty a pripísal si bod za asistenciu.

Anaheim 26. mája (TASR) - Hokejisti Anaheimu triumfovali v noci na utorok v piatom zápase finále Západnej konferencie NHL na domácom ľade na Chicagom 5:4 po predĺžení a vedú sériu hranú na štyri víťazstvá 3:2. Sú tak jednu výhru od postupu do finále Stanleyho pohára.

V drese Blackhawks odohral slovenský krídelník Marián Hossa 14:44 minúty a pripísal si bod za asistenciu.



Víťazný gól Ducks strelil už po 45 sekundách predĺženia Matt Beleskey, pre ktorého to bol siedmy gól v play off. Anaheim môže sériu ukončiť v zápase číslo šesť v noci na štvrtok v United Center a postúpiť do prvého jeho finále Stanley Cupu od roku 2007. Hostia prehrávali necelé dve minúty pred koncom riadnej hracej doby 2:4, keď Hossa prihrávkou vyzval Jonathana Toewsa k zníženiu, ten istý hráč 37 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal a poslal duel do extračasu. V ňom už po 45 sekundách rozhodol Beleskey, ktorý dorazil do siete strelu Ryana Keslera.

V sérii to bol už tretí duel, ktorý sa skončil v predĺžení. Anaheim môže sériu ukončiť v zápase číslo šesť v noci na štvrtok v United Center a postúpiť do premiérového finále Stanley Cupu od roku 2007. Hostia prehrávali necelé dve minúty pred koncom riadnej hracej doby 2:4, keď Hossa prihrávkou vyzval Jonathana Toewsa k zníženiu, ten istý hráč 37 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal a poslal duel do extračasu. V ňom už po 45 sekundách rozhodol Beleskey, ktorý dorazil do siete strelu Ryana Keslera. "Počas prestávky pred predĺžením sme si povedali, že dnes sme na ťahu my. Povedali sme si, že sa nezlomíme a nezvesíme hlavy. Boli sme nahnevaní, pretože sme pustili vyhratý zápas," povedal tréner "káčerov" Bruce Boudreau.

Anaheim mal výborný vstup do duelu, keďže v prvej tretine dal toľko gólov, koľko malo Chicago striel na bránku (3). "Neboli sme pripravení na taký nápor a pustili sme ich do niekoľkých šancí. Oni to využili a my sme zrazu prehrávali o tri góly, čo nie je dobré. No vedeli sme, že zostáva ešte dosť času a dá sa to zvrátiť," povedal po stretnutí Toews.

semifinále play off NHL

piaty zápas finále Západnej konferencie
ANAHEIM - CHICAGO 5:4 pp (3:0, 0:2, 1:2 - 1:0)
Góly: 6. Fowler (Thompson, Cogliano), 6. Kesler (Silfverberg, Beauchemin), 15. Vatanen (Getzlaf), 55. Maroon (Vatanen, Getzlaf), 61. Beleskey (Kesler, Silfverberg) - 22. Teräväinen (Vermette, Sharp), 40. Seabrook (Teräväinen, Sharp), 59. Toews (HOSSA, Keith), 60. Toews (Shaw, Seabrook). Brankári: Andersen - Crawford, strely na bránku: 28:28, 17.286 divákov.
/stav série: 3:2/



Zdroj: nhl.com