Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia NHL

Voľný Kopecký chce zostať v NHL

Na snímke Tomáš Kopecký. Foto: TASR/Michal Svítok

Kopeckému 1. júla vyprší súčasný kontrakt s Floridou Panthers.


Bratislava 20. mája (TASR) - Tomáš Kopecký už uplynulé majstrovstvá sveta v Čechách príliš nerieši, no z nevydareného šampionátu si chce zobrať poučenie do ďalšej kariéry. Tridsaťtriročný univerzál si momentálne užíva posledné voľné chvíle, po ktorých už príde opäť tvrdá príprava na novú sezónu i rokovania o novom zamestnávateľovi.

Kopeckému totiž 1. júla vyprší súčasný kontrakt s Floridou Panthers a stane sa neobmedzeným voľným hráčom. To znamená, že môže podpísať zmluvu s ktorýmkoľvek klubom v NHL či v európskych ligách. Krídelník i center však stále uprednostňuje zámorskú profiligu a k výberu nového klubu povedal: "Chcem určite to najlepšie pre mňa a pre rodinu."

Štyri roky, ktoré strávil na Floride boli podľa jeho slov ideálne práve z rodinného pohľadu, preto uvažuje aj o zotrvaní na juhovýchode Spojených štátov. "To miesto je pre rodinu neskutočné. Deti si dajú ráno šortky a tričko a život tam je veľmi pohodlný," pochvaľoval si prostredie v meste Sunrise, kde klub sídli. Z pohľadu kariéry to však už také ružové nebolo. "Panteri" sa počas jeho pôsobenia prebojovali do play off iba v sezóne 2011/12 a aj to vypadli už v prvom kole.

Kopeckému sa navyše nedarilo ani individuálne. V úvodnom ročníku (2011/12) nazbieral v 80 dueloch 32 bodov (10+22), v nasledujúcom skrátenom v 47 stretnutiach 27 (15+12), no v uplynulých dvoch v celkovo 113 zápasoch iba 20 (6+14). "Hokejovo to nie je ono. Sám preto neviem, čo bude. Zatiaľ je priorita NHL. S agentom sme sa už o niečom bavili a budeme mať aj ďalšie telefonáty. No ešte je dosť skoro riešiť to, keďže štyri tímy ešte neskončili sezónu," povedal.

Bezprostrednú budúcnosť však má presne naplánovanú. "Najbližšie dva týždne si ešte oddýchnem a potom sa začnem pripravovať na nový ročník i riešiť ďalšie pôsobenie."

Od chuti do hokeja ho neodradil ani záver tohto ročníka. Kopecký začal na MS v strede prvého útoku, kde však nenaplnil očakávania a tréner Vladimír Vůjtek ho v ďalšom priebehu vynechal zo zostavy. Tretiu tretinu duelu so Slovinskom (3:1) sledoval iba zo striedačky a nasledujúci zápas s Nórskom (2:3) presedel celý na tribúne. Šampionát napokon dokončil vo štvrtej útočnej formácii. "Beriem veľkú časť zodpovednosti na seba. Mali sme cieľ postúpiť na olympiádu, čo sa nám podarilo, ale tie ďalšie už bohužiaľ nie. Nedokázali sme postúpiť do štvrťfinále. Takže stále cítim trošku sklamanie. Mňa takéto neúspechy ženú dopredu a chcem byť ešte lepší a lepší. Treba sa z toho poučiť a vyvarovať sa chýb, ktoré sme spravili," povedal.