Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

V skalných brhlovských obydliach sa uskutočnia Adventné víkendy

Ilustračné foto. Foto: TASR

Organizuje ich miestne občianske združenie (OZ) Nový dvor v spolupráci s Tekovským múzeom v Leviciach.

Brhlovce 30. novembra (TASR) - Adventné víkendy v skalných obydliach v Brhlovciach organizuje miestne občianske združenie (OZ) Nový dvor v spolupráci s Tekovským múzeom v Leviciach.

Ako TASR informovala Marika Sedláková z OZ, nebude na nich chýbať kapustnica, káva, čaj, punč, vianočné pochúťky a kvalitné farmárske produkty. Remeselná galéria ponúkne výrobky remeselníkov, aj umeleckých, ktoré sú vhodným vianočným darčekom. "Zisk z predaja občerstvenia a remeselných výrobkov je určený na obnovu skalných obydlí a dotvárajúcich objektov," povedala Sedláková.

Organizátori pripravili aj súťaž, v rámci ktorej návštevníci budú mať možnosť pomôcť ozdobiť vianočný stromček vlastnoručne doma vyrobenou ozdobou. "Hodnotíme nápaditosť, kreativitu a precíznosť prevedenia. Najzaujímavejšie ozdoby vyhodnotíme v dvoch kategóriách - deti a dospelí. Výhercovia dostanú hodnotné ceny z našej galérie," dodala Sedláková.

Adventné víkendy v skalných obydliach Brhlovce budú v dňoch 2. a 3. decembra, 9. a 10. decembra a 16. a 17. decembra od 10.00 h do 17.00 h.