Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Divadelné Šurany ponúkajú prehliadku inscenácií i viaceré workshopy

Mesto Šurany Foto: TASR

Súčasťou Divadelných Šurian sú aj viaceré workshopy, ktoré účastníkom priblížia tanečné a herecké umenie.

Šurany 19. júna (TASR) – Mesto Šurany bude po celý týždeň patriť divadlu. Až do piatka sa tu koná 41. ročník podujatia Divadelné Šurany, v rámci ktorého si budú môcť návštevníci pozrieť šesť predstavení a zúčastniť sa viacerých workshopoch.

Divadelnú prehliadku otvorila v pondelok 18. júna hra Zhŕňajova nevesta v podaní absolventov učiteľstva hudobno–dramatického umenia na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V šurianskom spoločenskom dome odohrajú v utorok rozprávku Cínový vojačik deti zo Základnej školy vo Veľkých Lovciach. „Divadlo Tilia zo starej Turej vystúpi s inscenáciou V jednom starom múzeu,“ informovali organizátori.

Ako pripomenuli, v ďalších dňoch si diváci môžu pozrieť predstavenie Klauniáda v podaní Theater Komika, muzikál Jozef a Jakub, ktoré zahrajú žiaci Základnej umeleckej školy v Nových Zámkoch v spolupráci s divadlom Paradox i muzikálovú komédiu Mníšky, ktorú nacvičilo Súkromné konzervatórium v Nitre.

Súčasťou Divadelných Šurian sú aj viaceré workshopy, ktoré účastníkom priblížia tanečné a herecké umenie. Program podujatia uzavrie v piatok 22. júna hudobná a tanečná zábava.