Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Príplatok za barlu bol podvod.Starenke zmizli peniaze a vkladné knižky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia stále upozorňuje seniorov na opatrnosť pri komunikácii s cudzími ľuďmi.

Čaka 17. mája (TASR) - Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície v Leviciach vedie trestné stíhanie v prípade zločinu krádeže v obci Čaka v okrese Levice. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Renáta Čuháková, 80-ročnú dôchodkyňu okradli o finančnú sumu a dve vkladné knižky.

Podľa hovorkyne KR PZ v utorok (16.5.) okolo obeda zabúchal na bránu rodinného domu neznámy muž, ktorý majiteľke tvrdil, že jej prináša príplatok za zdravotnú pomôcku – barlu. "Z 200-eurovej bankovky však potreboval vydať 100 eur. Pani preto po peniaze zašla do spálne, muž ju pritom sledoval. Keď vyšli von z domu, oslovila domácu pani cudzia žena a odviedla tak jej pozornosť. To využil podozrivý muž a vrátil sa späť do domu. Odniesol si odtiaľ sumu 1000 eur a dve vkladné knižky," uviedla Čuháková a dodala, že v prípade prebieha vyšetrovanie.

Polícia stále upozorňuje seniorov na opatrnosť pri komunikácii s cudzími ľuďmi. "Policajní preventisti sa zúčastňujú besied s dôchodcami, či už v domovoch dôchodcov, alebo na rôznych podujatiach, kde im neustále opakujú, ako sa nestať obeťou," uzavrela hovorkyňa KR PZ.