Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Druhý muž obvinený z lúpeže v Želiezovciach zostáva na slobode

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obvinený Dávid P. bol ponechaný na slobode a existujúce dôvody preventívnej väzby boli nahradené dohľadom probačného a mediálneho úradníka (PMÚ).

Levice 2. januára (TASR) – Dávid P., ktorý sa mal spolu Adriánom G. a niekdajším údajným bossom nitrianskeho podsvetia Ľubošom F. dopustiť lúpeže v Želiezovciach, zostáva na slobode. Okresný súd v Leviciach mu však svojím právoplatným uznesením uložil viaceré opatrenia a povinnosti.

Ako informovala hovorkyňa Krajského súdu v Nitre Lenka Kiradžiev, obvinený Dávid P. bol ponechaný na slobode a existujúce dôvody preventívnej väzby boli nahradené dohľadom probačného a mediálneho úradníka (PMÚ). Podľa jej slov boli Dávidovi P. uložené obmedzenia a povinnosti dostaviť sa na predvolanie PMÚ a orgánov činných v trestnom konaní, oznámiť zmenu pobytu a zároveň mu súd uložil zákaz kontaktovať, priblížiť sa a zdržiavať pri obydlí obvinených.

K lúpeži došlo v noci zo soboty 29. na nedeľu 30. decembra v Želiezovciach, kde Ľuboš F. spolu s Dávidom P. a Adriánom G. autom zablokovali taxík a následne z neho vytiahli jeho posádku, ktorú mali fyzicky napadnúť. „S nožom v ruke mali od nich žiadať peniaze. Tie im mali poškodení vydať. Ľuboš F. bol vyšetrovateľom obvinený z trestného činu lúpeže so zbraňou a Dávid P. z trestného činu lúpeže,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.