Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Dávajte si pozor: Falošná elektrikárka okradla dôchodkyňu

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Starenke povedala, že spolu zmerajú prúd v dome. Dala jej do ruky kábel, ktorý mala dôchodkyňa držať pri elektrickej zásuvke.

Mýtne Ludany 16. augusta (TASR) - Overeným trikom pripravila dôchodkyňu o 310 eur neznáma žena, ktorá sa vydávala za pracovníčku elektrární. V piatok 12. augusta zaklopala na dvere 79-ročnej žene v Mýtnych Ludanoch v okrese Levice a starenke povedala, že spolu zmerajú prúd v dome. Dala jej do ruky kábel, ktorý mala dôchodkyňa držať pri elektrickej zásuvke.

„Žena jej zatiaľ zozadu vytiahla z vrecka zástery, ktorú mala na sebe, 310 eur. Až keď žena z domu odišla, babička zistila, že jej chýbajú peniaze. Polícia uvedený skutok vyšetruje ako prečin krádeže,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Božena Bruchterová.

Ako pripomenula, polícia v tejto súvislosti opakovane upozorňuje najmä starších občanov, aby si do svojich príbytkov nevpúšťali cudzie osoby. „Zároveň ich vyzývame k ostražitosti, obozretnosti a opatrnosti najmä voči osobám, ktoré nepoznajú, pretože môže ísť o podvodníkov, ktorí si ich vopred vytypovali,“ dodala Bruchterová.