Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Festival Agrofilm predstaví 102 dokumentárnych filmov z 28 krajín

Ilustračná snímka. Foto: TASR Alexandra Moštková

Medzinárodná porota ohodnotila 42 súťažných filmov tohto ročníka. Tradičné diskusné fórum bude venované aktuálnej téme, plytvaniu potravinami.

Nitra 23. septembra (TASR) – Filmové projekcie a sprievodný program ponúkne 35. ročník medzinárodného filmového festivalu Agrofilm, ktorý sa začne v pondelok 30. septembra v Lužiankach pri Nitre. Súťažná prehliadka filmových dokumentov s tematikou poľnohospodárstva, potravinárstva, ochrany prírodných zdrojov a života na vidieku má za cieľ informovať laickú i odbornú verejnosť o najnovších poznatkoch vedy a výskumu v oblastiach, ktoré ovplyvňujú kvalitu života a naše zdravie. Hlavným organizátorom je Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum Nitra – Výskumný ústav živočíšnej výroby v Lužiankach. Festival potrvá do 4. októbra.

Návštevníci Agrofilmu si podľa organizátorov môžu pozrieť 102 dokumentárnych filmov z 28 krajín. Medzinárodná porota ohodnotila 42 súťažných filmov tohto ročníka. Tradičné diskusné fórum bude venované aktuálnej téme, plytvaniu potravinami.

Dokumenty budú môcť záujemcovia sledovať v priestoroch nitrianskeho multikina, na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, Univerzite Komenského v Bratislave, Technickej univerzite vo Zvolene a Univerzite veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach. V tomto roku k nim pribudla aj Lekárska fakulta v Martine. Dokumenty Agrofilmu uvidia diváci aj v Synagóge v Brezne a v zasadačke Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra v Lužiankach pri Nitre.