Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Hurbanovský program umožní počas pandémie získať granty jednoduchšie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V rámci nového grantového programu s názvom Tu sme doma aj v čase koronakrízy sa podporia organizácie a občianske iniciatívy, v ktorých sa ľudia rozhodli pomáhať druhým.

Hurbanovo 7. mája (TASR) – Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci so svojimi partnermi pozmenila svoj grantový program s názvom Tu sme doma. Reagovala tak na situáciu, ktorá vznikla pre pandémiu ochorenia COVID-19. Program pomáha už 12 rokov financovať rôzne verejnoprospešné projekty v Hurbanove.

V rámci nového grantového programu s názvom Tu sme doma aj v čase koronakrízy sa podporia organizácie a občianske iniciatívy, v ktorých sa ľudia rozhodli pomáhať druhým. Bude financovať projekty na vzdelávanie detí z marginalizovaných komunít v čase pandémie zamerané na upevnenie školských vedomostí a hygienických návykov. K ďalšími podporovaným okruhom patrí poskytovanie služieb a zdravotnej pomoci seniorom a tiež zabránenie ďalšieho šírenia nákazy na verejných priestranstvách.

Aby bola finančná pomoc účinná, chce ju NKN poskytovať rýchlo a bez veľkej byrokracie. „Preto program Tu sme doma aj v čase koronakrízy funguje na princípe rýchlych grantov, o ktoré sa uchádzajú organizácie a občianske iniciatívy, ktoré poskytujú pomoc a služby v meste Hurbanovo v boji s pandémiou. Na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, predkladatelia nevypĺňajú štandardné prihlášky, ale veľmi jednoduchý formulár. Do troch až piatich dní po uzávierke programu budú financie na projekty zaslané,“ vysvetlila správkyňa NKN Ľubica Lachká.