Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

ZACHOVALA CHLADNÚ HLAVU: Dôchodkyňa krikom vyhnala z bytu zlodeja

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ten sa do jej bytu na Dvorskej ulici v Komárne votrel po tom, ako domáci pán odbehol do obchodu a nezamkol za sebou dvere.

Komárno 4. januára (TASR) - Pokojné sledovanie televízneho programu prerušil 76-ročnej dôchodkyni vo štvrtok 3. januára popoludní zlodej. Ten sa do jej bytu na Dvorskej ulici v Komárne votrel po tom, ako domáci pán odbehol do obchodu a nezamkol za sebou dvere.

Zvláštne zvuky, ktoré vychádzali z druhej izby, prinútili dôchodkyňu ísť sa pozrieť, čo sa v jej byte deje. "Pani Apolónia zostala nemilo prekvapená, keď pri prehrabávaní sa v skrini a v zásuvkách pristihla cudzieho muža. Okamžite spustila krik a s palicou v ruke chcela vyhnať votrelca z bytu. Keď videla, že si s mužom neporadí, podarilo sa jej vyjsť na chodbu a kričať o pomoc. To už neznámy z bytu vybehol a ušiel," uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Polícia po príchode na miesto zdokumentovala a zaistila stopy. Vypočula tiež osoby v okolí a susedov. Vyšetrovateľ už vo veci začal trestné stíhanie pre zločin porušovania domovej slobody. "Touto cestou žiadame o pomoc aj prípadných svedkov, ktorý sa v tom čase pohybovali pred obytným domom na Dvorskej ulici v Komárne a všimli si čokoľvek, čo by polícii pomohlo by objasnení skutku, aby svoj poznatok oznámili. Občania môžu podať informáciu aj na facebookovej stránke Policajného zboru formou súkromnej správy," doplnila Bruchterová.