Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nemocnica v Komárne zaznamenala zvýšený počet pôrodov oproti vlaňajšku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zdravotníci zatiaľ pomohli na svet v tomto roku 651 deťom, z toho bolo 335 chlapcov a 316 dievčat. V rovnakom období minulého roka sa v komárňanskej nemocnici narodilo o 30 detí menej.

Komárno 5. októbra (TASR) – Nemocnica Komárno zaznamenala za deväť mesiacov tohto roka zvýšený počet pôrodov v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Zdravotníci zatiaľ pomohli na svet v tomto roku 651 deťom, z toho bolo 335 chlapcov a 316 dievčat. V rovnakom období minulého roka sa v komárňanskej nemocnici narodilo o 30 detí menej.

Takmer 75 percent novorodencov narodených v nemocnici je dojčených. „Edukatívnym prístupom pracujeme s matkami. Prvorodičky nemajú praktické skúsenosti, tie teoretické sú zväčša načítané z internetu a mylné,“ skonštatovala vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Elvíra Baková. Nemocnica už v minulosti získala certifikát pracoviska podporujúceho dojčenie a dbá na pravidelné školenia zdravotníckeho personálu.

Zvýšenie komfortu pre rodičky priniesla aj obnova priestorov gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia.

V komárňanskej nemocnici sa v minulom roku narodilo celkom 977 detí, z toho bolo 12 dvojičiek, 459 dievčat a 518 chlapcov.

Nemocnica poskytuje liečebno-preventívnu starostlivosť pre takmer 110.000 obyvateľov spádového územia okresu Komárno. Odbornú zdravotnú starostlivosť poskytuje pacientom na 11 lôžkových oddeleniach, troch jednotkách intenzívnej starostlivosti, v 23 ambulanciách a na 10 oddeleniach spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek.