Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Kongres naturálnej medicíny ponúkne najnovšie výskumy klinickej praxe

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Na jubilejný 20. ročník v Štúrove pricestuje tím lekárov z Všeruského centra očnej a plastickej chirurgie Ruskej federácie v Ufe, na pôde ktorého sa udiala prvá úspešná transplantácia oka na svete.

Štúrovo 28. septembra (TASR) – Prehliadka najnovších výskumov klinickej praxe, výskumu slovenskej akupunktúry i naturálnej medicíny sa uskutoční koncom tohto týždňa v Štúrove. Na jubilejný 20. ročník interdisciplinárneho kongresu naturálnej medicíny s medzinárodnou účasťou na Slovensko prvýkrát pricestuje tím lekárov z Všeruského centra očnej a plastickej chirurgie Ruskej federácie v Ufe, na pôde ktorého sa udiala prvá úspešná transplantácia oka na svete. Kongres sa uskutoční od 30. septembra do 2. októbra.

Interdisciplinárne lekárske kongresy každoročne organizuje Lekárska spoločnosť naturálnej medicíny (LSNM), Spoločnosť akupunktúry LSNM, Spoločnosť interdisciplinárnych štúdií LSNM, Asociácia súkromných lekárov SR a Sekcia akupunktúry asociácie súkromných lekárov SR.

„Ich neodmysliteľnou súčasťou je účasť vedcov a odborníkov z iných odborov, ktoré s akupunktúrou a témami naturálnej medicíny nachádzajú mnohé styčné body,“ informovala hovorkyňa LSNM Lucia Žatková. Jedným z nich je geológia, preto sa na kongrese bude hovoriť aj o pôsobení geopatogénnych zón na ľudské zdravie.

Samostatný blok bude venovaný apiterapii a výsledkom najnovších výskumov. Účastníkov kongresu s nimi oboznámia zástupcovia Oddelenia molekulárnej apidológie Ústavu ekológie lesa SAV a vedeckého centra spoločnosti Japan Royal Jelly, ktorá je najväčším svetovým producentom včelej materskej kašičky.

Kongres otvorí aj ďalšie zaujímavé témy, ako sú staroveká čínska Kniha premien, pyramídový model v akupunktúre i tradičné agrosystémy, ponúkajúce ďalšie možnosti zlepšovania výživy, zdravia a kvality života. Energetickú a informačnú medicínu predstaví nemecký akupunkturista a odborník energetickej medicíny Folker Meissner, poznatky symetrológie vo vzťahu k naturálnej medicíne odprezentuje Sergej Valentovič Petuchov z Moskvy.

Princípy regeneratívnej medicíny a unikátny biomateriál Alloplant, úspešne používaný v mnohých odboroch medicíny, predstavia lekári z Všeruského centra očnej a plastickej chirurgie Ruskej federácie v Ufe na čele s jeho generálnym riaditeľom Ernstom Rifgatovičom Muldaševom.