Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Najskôr sa odviezol so ženou a deťmi taxíkom, potom olúpil vodiča

Ilustračné foto. Foto: TASR

Keď taxikár odviezol svojich klientov na uvedenú adresu a chcel od nich zinkasovať 8,5 eura, muž mu začal hroziť nožom.

Levice 3. januára (TASR) - Levickí kriminalisti objasnili lúpež, ktorá sa stala minulý týždeň v obci Dolné Semerovce. Polícia obvinila muža, ktorý olúpil taxikára. Informovala o tom nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Do vozidla taxislužby nastúpil vo štvrtok 27. decembra popoludní v Šahách muž so ženou a s deťmi. Vodičovi povedal, že ich má zaviesť do obce Dolné Semerovce. Keď taxikár odviezol svojich klientov na uvedenú adresu a chcel od nich zinkasovať 8,5 eura, muž mu začal hroziť nožom.

„Prikázal vodičovi, aby mu ukázal, koľko peňazí má v peňaženke. Taxikár z obavy o svoj život a zdravie otvoril peňaženku, v ktorej mal 20 eur. Na to mu podozrivý povedal „daj mi tú dvadsiatku“, čo poškodený zo strachu urobil. Po skutku posádka z auta vystúpila a z miesta odišla,“ uviedla Bruchterová.

Ako doplnila, poškodený vec oznámil na polícii, ktorá zakrátko zadržala 34-ročného muža z obce Dolné Semerovce. „Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov bol muž obvinený zo zločinu lúpeže a bol spracovaný podnet na návrh na jeho väzobné trestné stíhanie, ktorému sudca vyhovel,“ dodala Bruchterová.