Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Šaľa plánuje otvorenie novej materskej školy v časti Veča

Ilustačné foto. Foto: vssladkovicovo.sk

V pondelok 16. februára sa začínajú zápisy detí do materských škôl v Šali. Na území mesta sa nachádza osem materských škôl, jedna z nich poskytuje vzdelávaciu činnosť v maďarskom jazyku.

Šaľa 14. februára (TASR) – V pondelok 16. februára sa začínajú zápisy detí do materských škôl v Šali. Na území mesta sa v súčasnosti nachádza osem materských škôl, jedna z nich poskytuje vzdelávaciu činnosť v maďarskom jazyku.

V tomto školskom roku sa podarilo v meste umiestniť do šalianskych materských škôl všetky deti, ktoré spĺňali podmienky na predškolské vzdelávanie. Po minuloročných zápisoch sa komisia školstva pri Mestskom zastupiteľstve v Šali zhodla v tom, že od školského roka 2015/2016 bude potrebné zriadenie ďalšej materskej školy. Dôvodom sú demografické ukazovatele a zmeny v legislatíve týkajúce sa počtov detí v triede. Nová materská škola s dvoma triedami by mala vzniknúť pri Základnej škole Bernolákova v Šali – Veči.

Rodičia môžu svoje dieťa zapísať do materskej školy do 13. marca tohto roka v jednotlivých materských školách, a to len na nasledujúci školský rok 2015/2016.

„V prípade záujmu rodičov o to, aby ich dieťa navštevovalo práve materskú školu pri Základnej škole Bernolákova, je potrebné, aby rodičia podali žiadosť o umiestnenie svojho dieťaťa na riaditeľstve tejto školy,“ informovalo jej vedenie.