Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Šaľa revitalizuje tri ihriská za viac ako pol milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Mesto získalo na projekt nenávratný finančný príspevok vo výške takmer pol milióna eur.

Šaľa 10. februára (TASR) – Šalianska radnica pripravuje rekonštrukciu troch detských ihrísk v mestskej časti Veča. Súčasťou prác bude aj revitalizácia verejných medziblokových priestorov.

Mesto získalo na projekt nenávratný finančný príspevok vo výške takmer pol milióna eur. „Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vyhodnotilo projekt mesta Šaľa ako jeden z najlepších. Následne nám schválilo nenávratný finančný príspevok vo výške 493.910 eur. Celková hodnota projektu je o necelých 26.000 eur vyššia. Túto sumu bude hradiť mesto z vlastného rozpočtu,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

V rámci projektu sa oživí asfaltová plocha na Cintorínskej ulici, kde vznikne moderné multifunkčné ihrisko. Skrášli sa tu aj jeho okolie, ktoré bude obohatené o zeleň a živý plot.

Ďalšia plocha sa bude rekonštruovať na Slnečnej ulici. Okrem lezeckej zostavy bude ponúkať aj exteriérové fitnes zariadenia. „Každý, kto si bude chcieť zašportovať, bude môcť využiť bradlá, steper a ďalšie prvky. Prostredie tu bude atraktívnejšie aj vďaka streetart stene, ktorá sa zriadi popri asfaltovej ploche v dĺžke 12 metrov. Grafity stena tak zakryje výhľad na neatraktívnu výmenníkovú stanicu,“ vysvetlila Kollerová.

Na Slnečnej ulici bude zmodernizované aj pieskovisko. Pribudne na ňom drevený altánok s lavičkami a stolom, rôzne druhy hojdačiek a poschodový domček. „Samozrejmosťou všetkých troch ihrísk bude bezbariérový prístup, miesto na odstavenie bicyklov, nové lavičky, smetné koše i nová zeleň. Práce sa začnú na prelome jari a leta,“ dodala Kollerová.