Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianski poslanci začínajú opäť zasadať

Ilustračné foto. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Zasadnutie mestského zastupiteľstva bude neverejné, prístup naň budú mať iba akreditovaní novinári.

Nitra 5. mája (TASR) – Nitrianski mestskí poslanci sa po niekoľkých týždňoch opäť stretnú na rokovaní zastupiteľstva. To naposledy zasadalo 25. februára. Mimoriadne rokovanie je naplánované na 7. mája. Konať sa bude za prísnych podmienok.

Zasadnutie mestského zastupiteľstva bude neverejné, prístup naň budú mať iba akreditovaní novinári. „Vstup do priestorov úradu bude umožnený iba s rúškom na tvári a po použití dezinfekčného gélu na ruky, ktorý bude k dispozícii. Médiá budú mať vyhradený priestor v zadnej časti zasadačky. Verejnosť bude môcť rokovanie sledovať na YouTube kanáli mesta Nitra,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Nitrianski poslanci budú rokovať o viac ako dvadsiatke bodov. Rozhodovať budú napríklad o majetkových veciach, o návrhu taríf v MHD či petícii k výstavbe na Parkovom nábreží. „Hovoriť budú aj o zmenách organizačnej štruktúry mestského úradu, preberú tiež rozpočtové opatrenia aj zámer Nitry uchádzať sa o titul Európske hlavné mesto kultúry,“ dodal Holúbek.

Rokovanie mestského zastupiteľstva už pripravuje aj mesto Šaľa. Poslanci sa na ňom zídu 14. mája. V rovnaký deň bude zasadať aj zastupiteľstvo v Zlatých Moravciach, ktoré sa pôvodne malo zísť ešte 23. apríla. Po viac ako štvrťroku sa 11. mája zíde aj Zastupiteľstvo Nitrianskeho samosprávneho kraja.