Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Nitriansky kraj

Na hornej Nitre sú voľby doposiaľ pokojné

Na snímke členka okrskovej volebnej komisie s prenosnou volebnou schránkou vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky v rómskej osade v Trebišove 29. februára 2020. Foto: TASR - Roman Hanc

Všetko je v poriadku, zaznamenali sme pomerne vysokú účasť, povedala zapisovateľka Okresnej volebnej komisie v Bánovciach nad Bebravou.

Bánovce nad Bebravou/Prievidza 29. februára (TASR) - Sobotné voľby do Národnej rady SR sú na hornej Nitre doposiaľ pokojné a bez väčších problémov. TASR o tom informovali zástupcovia okresných volebných komisií v Prievidzi a Bánovciach nad Bebravou.

"Všetko je v poriadku, zaznamenali sme pomerne vysokú účasť," povedala zapisovateľka Okresnej volebnej komisie v Bánovciach nad Bebravou Lenka Sloviaková.

Členovia komisie podľa nej navštívili a skontrolovali viacero okrskov v okrese. "Jediný problém, ktorý registrujú, je veľa nepoužitých hlasovacích lístkov," doplnila.

Za pokojné označil parlamentné voľby v okresoch Prievidza a Partizánske predseda Okresnej volebnej komisie v Prievidzi Štefan Matulák. "Zatiaľ nenastali žiadne komplikácie. Mali sme jeden podnet, pričom sme došli k záveru, že neboli porušené žiadne náležitosti ani práva voličov," priblížil.

Vo volebnom obvode Bánovce nad Bebravou, ktorý je zhodný s okresom Bánovce nad Bebravou, majú voliči k dispozícii 62 okrskov. Vo volebnom obvode Prievidza je možné odovzdať hlas v 190 okrskoch, z toho 138 je v okrese Prievidza a 52 v okrese Partizánske.