Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nákladné auto v Nitre zrazilo dve chodkyne, jedna je vo vážnom stave

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Za volantom auta sedel 54-ročný vodič, ktorý zachytil dve 17-ročné chodkyne. Tie mu pravdepodobne vošli do jazdnej dráhy v blízkosti priechodu pre chodcov.

Nitra 21. decembra (TASR) – V Nitre došlo vo štvrtok 20. decembra k viacerým zrážkam áut s chodcami. Ako upozornila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, k tragickej dopravnej nehode došlo na Triede Andreja Hlinku, kde po zrážke s dodávkou zahynul chodec.

Len pár hodín po tejto udalosti už nitrianski policajti dokumentovali ďalšiu vážnu nehodu. Asi o štvrtej hodine popoludní prijali záchranné zložky oznámenie, že na Dolnočermánskej ulici došlo k stretu nákladného auta a dvoch chodkýň. „Za volantom auta sedel 54-ročný vodič, ktorý zachytil dve 17-ročné chodkyne. Tie mu pravdepodobne vošli do jazdnej dráhy v blízkosti priechodu pre chodcov. Jednu z nich po náraze ešte vliekol niekoľko metrov pod vozidlom. Mladá žena sa pri nehode ťažko zranila,“ uviedla Čuháková.

Ako doplnila, alkohol v dychu vodiča zistený nebol. Na mieste dopravnej nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy, ktorého znalecký posudok pomôže objasniť okolnosti zrážky. „Polícia už v tomto prípade vedie trestné stíhanie vo veci pre trestný čin ublíženia na zdraví. Zároveň znovu upozorňujeme všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť a nepodceňovali zimné počasie,“ zdôraznila Čuháková.