Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nesvady pripravujú rozšírenie priemyselného areálu

Snímka priemyselného parku Foto: TASR - Michal Svítok

Vybudovanie technickej infraštruktúry pre priemyselný areál prinesie nové pracovné príležitosti v regióne a vytvorí podmienky pre vstup nových investorov do obce.

Nesvady 4. augusta (TASR) – Obec Nesvady v okrese Komárno plánuje rozšíriť priemyselný areál v katastrálnom území obce. Investície na vybudovanie technickej a dopravnej infraštruktúry na rozšírenom území priemyselného areálu by mali dosiahnuť 1,27 milióna eur. Priestory pre výstavbu a prevádzku objektov a plôch pre priemyselnú prvovýrobu, druhovýrobu, služby, obchod a skladovanie by mali byť pripravené v polovici budúceho roka.

Vybudovanie technickej infraštruktúry pre priemyselný areál prinesie nové pracovné príležitosti v regióne a vytvorí podmienky pre vstup nových investorov do obce, zdôvodnil pripravované rozšírenie priemyselného parku starosta Jozef Haris. Postupným etablovaním nových investorov dôjde k oživeniu a rozšíreniu priemyselnej výroby, čo by mohlo priniesť 400 priamych pracovných príležitostí. Navrhovaná výstavba je v súlade so schválenou územnoplánovacou dokumentáciou obce Nesvady, územie je v rámci funkčného využívania a rozvojových koncepcií obce pripravene pre priemyselný park.