Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Neznámy zlodej rozbíjal a vykrádal autá v Komárne

Majitelia troch áut v Komárne a okolí doplatili na svoju neopatrnosť, keď si bez dozoru nechali odložené veci vo svojich vozidlách. Príležitosť využil zlodej, ktorý sa do všetkých áut dostal rovnakým spôsobom, najprv na nich rozbil okno a následne vzal osobné veci poškodených. Ku krádežiam došlo vo štvrtok popoludní 24. januára 2019, na troch rôznych miestach. Foto: TASR - KR PZ Nitra

V Komárne pri materskej škôlke zlodej ukradol z auta kabelku, v ktorej mala poškodená doklady, finančnú hotovosť a osobné veci. V obci Nesvady zo zaparkovaného auta spred školy zobral páchateľ tašku.

Komárno 25. januára (TASR) – Majitelia troch áut v Komárne a okolí doplatili na svoju neopatrnosť, keď si bez dozoru nechali odložené veci vo svojich vozidlách. Príležitosť využil zlodej, ktorý sa do všetkých áut dostal rovnakým spôsobom, najprv na nich rozbil okno a následne vzal osobné veci poškodených. Ku krádežiam došlo vo štvrtok popoludní, na troch rôznych miestach.

„Potvrdila sa pravdivosť ľudového porekadla, že príležitosť robí zlodeja. V Komárne pri materskej škôlke zlodej ukradol z auta kabelku, v ktorej mala poškodená doklady, finančnú hotovosť a osobné veci. V obci Nesvady zo zaparkovaného auta spred školy zobral páchateľ tašku, v ktorej boli doklady a peniaze. V Kolárove sa zlodej taktiež zameral na položenú tašku v aute. Aj v tomto prípade v nej mal majiteľ doklady, osobné veci a finančnú hotovosť,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Škoda, ktorá poškodeným vznikla, nebola zatiaľ presne stanovená. Pretože pri krádežiach boli odcudzené aj bankomatové karty, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty a zločinu krádeže. „Polícia neustále upozorňuje, že ponechaním cenných vecí vo vozidle sa zvyšuje riziko ich odcudzenia,“ pripomenula Bruchterová.