Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Bazény na letnom kúpalisku v Nitre dostanú nerezový povrch

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zastupiteľstvo okrem toho rozhodlo, že na kúpalisku pribudnú nové stojany na odkladanie bicyklov. Mesto by tiež malo do začiatku letnej sezóny vyriešiť problémy so zdrojom vody.

Nitra 1. januára (TASR) – Bazény na nitrianskom letnom kúpalisku dostanú do júna nové nerezové povrchy. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom poslednom minuloročnom rokovaní.

Zastupiteľstvo okrem toho rozhodlo, že na kúpalisku pribudnú nové stojany na odkladanie bicyklov. Mesto by tiež malo do začiatku letnej sezóny vyriešiť problémy so zdrojom vody. "Pokiaľ ide o kúpalisko v parku na Sihoti, momentálne sme sa dostali do takého stavu, že niekdajší projekt na jeho modernizáciu, ktorý tu už bol predkladaný, minulé vedenie mesta zmietlo zo stola. Momentálne teda nemáme absolútne žiadnu štúdiu, ako by to kúpalisko malo vyzerať, nemáme žiadny B variant. Preto sme sa rozhodli, že spravíme len tie najnutnejšie veci, taký základ, aby kúpalisko mohlo fungovať," vysvetlil primátor Marek Hattas.

Podľa jeho slov by mala radnica v spolupráci s odbornými komisiami vypracovať ucelenú koncepciu, ktorá by riešila ďalší rozvoj kúpaliska i plaveckého športu v meste. "Ide o to, aby sme si stanovili nejaký plán B. Máme plány na sídlisku Klokočina postaviť plaveckú halu, zároveň evidujeme, že sa neďaleko Nitry dokončuje veľké kúpalisko a wellness v Poľnom Kesove. Takže treba všetko toto zohľadniť a povedať si reálne, na čo Nitra má a ako by to kúpalisko malo vyzerať. Určite nie je reálne, aby sa v roku 2019 dobudovalo tak, že sa bude môcť využívať celoročne. Musíme si naozaj najskôr sadnúť a spraviť štúdiu, ktorá bude pre Nitru reálna," zdôraznil Hattas.

Ako v tejto súvislosti pripomenul, mesto sa musí zaoberať aj ďalšími problémami. Jedným z nich je osud mestského kúpeľa, ktorý by potreboval väčšiu investíciu. "Vieme, že sú tam veľké problémy s potrubiami a rozvodmi. Chce to obrovskú investíciu, aby to bolo na požadovanej úrovni. Takže musíme zvažovať, či sa nám oplatí spraviť takúto veľkú investíciu do kúpeľu, čo s letným kúpaliskom, čo s plaveckou halou na Klokočine, či nespraviť kúpalisko, alebo plaveckú halu na sídlisku Chrenová, kde tiež boli kedysi takéto zámery. Je tu viacero tém, ktoré chceme opäť otvoriť a vypracovať ucelenú koncepciu, ktorá by dala odpoveď na to, čo s tými našimi bazénmi a kúpaliskami v Nitre," dodal Hattas.