Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra chce do júna prestavať futbalový štadión podľa požiadaviek UEFA

Na snímke futbalový štadión FC v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Radnica pripravuje investíciu za viac ako dva milióny eur už dlhšie obdobie, jej výsledkom majú byť stavebno-technické úpravy podľa kritérií UEFA na štadión tretej kategórie s kapacitou 7480 divákov.

Nitra 4. decembra (TASR) – Práce na prestavbe nitrianskeho futbalového štadióna by sa mali začať už v januári 2018. Radnica pripravuje investíciu za viac ako dva milióny eur už dlhšie obdobie, jej výsledkom majú byť stavebno-technické úpravy podľa kritérií UEFA na štadión tretej kategórie s kapacitou 7480 divákov.

Podľa projektu sa na štadióne vybudujú tri nové zastrešené tribúny pozdĺž severnej, východnej a južnej strany hracej plochy. Jestvujúca východná tribúna sa bude rekonštruovať presne podľa požiadaviek UEFA. Súčasťou prestavby majú byť aj viaceré menšie stavebné práce a úpravy. Okrem vybavenia tribún, to budú aj mládežnícke šatne, osvetlenie i kamerový systém.

Podľa slov nitrianskeho primátora Jozefa Dvonča, by sa stavebné práce mali skončiť v priebehu júna 2018. „Je to nevyhnutný predpoklad na to, aby na budúci rok FC Nitra nastúpilo do riadnej súťaže bez výnimky, pretože by sme ju už asi nezískali. Chceme to urobiť na komplet za to obdobie 180 dní, aby sme mohli štadión včas odovzdať do prevádzky,“ povedal Dvonč.