Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Pandémia prinútila nitrianskych športovcov vyjsť z telocvične na ulicu

Pandémia ochorenia COVID-19 a následné opatrenia proti šíreniu koronavírusu prinútili športovcov vyjsť z telocviční nie len do prírody, ale aj na ulicu. Stacionárne bicykle, trampolíny a ďalšie pomôcky si pred nitriansky Agroinštitút vyložili aj cvičenci z občianskeho združenia Fitlife. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Cvičenci však musia aj pri športovaní vonku dodržiavať prísne pravidlá.

Nitra 2. mája (TASR) – Pandémia ochorenia COVID-19 a následné opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu prinútili športovcov vyjsť z telocviční nielen do prírody, ale aj na ulicu. Stacionárne bicykle, trampolíny a ďalšie pomôcky si pred nitriansky Agroinštitút vyložili aj cvičenci z občianskeho združenia Fitlife.



Cvičenci však musia aj pri športovaní vonku dodržiavať prísne pravidlá. „Musíme mať od seba patričný odstup a dodržať počet maximálne päť ľudí na jednom cvičení. Aj napriek tomu, že naše náklady sú rovnako vysoké ako pred pandémiou, rozhodli sme sa spolu s našimi trénermi, že budeme cvičenie robiť bezplatne,“ uvádzajú organizátori.

Občianske združenie ponúka záujemcom pilates, cviky na zdravý chrbát, spinning, jumping i cviky zamerané na spaľovanie tukov. Všetci záujemcovia však musia v patričných odstupoch a s ochrannými rúškami vždy počkať, kým neskončí predchádzajúci tréning.