Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Polícia apelovala v kostole na veriacich, aby používali reflexné prvky

Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre sa vo farskom kostole Navštívenia Panny Márie v Nitre prihovorili veriacim. Bezprostredne po svätej omši ich oslovili s témou používania reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti v meste a mimo neho. Nitra, 12. októbra 2016. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podobnú aktivitu zorganizovali policajti aj v minulom roku. Prostredníctvom nitrianskeho Biskupského úradu oslovili veriacich formou listu, ktorý kňazi čítali na svätých omšiach.

Nitra 12. októbra (TASR) - Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre sa vo farskom kostole Navštívenia Panny Márie v Nitre dnes prihovorili veriacim. Bezprostredne po svätej omši ich oslovili s témou používania reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti v meste a mimo neho.

„Keďže sväté omše sa vo väčšine obcí konajú buď zavčasu ráno, alebo v podvečerných hodinách, keď je už v jesenných mesiacoch sychravo a tma, chceme upozorniť ľudí na možné riziká nehôd a priniesť im iný uhol pohľadu na chodca, ktorý sa často v tmavom oblečení stáva neviditeľným,“ skonštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Podobnú aktivitu zorganizovali policajti aj v minulom roku. Prostredníctvom nitrianskeho Biskupského úradu oslovili veriacich formou listu, ktorý kňazi čítali na svätých omšiach.

Zákon o cestnej premávke jednoznačne hovorí, že chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky je povinný za zníženej viditeľnosti mať na sebe reflexný prvok alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev, upozornila Čuháková. Napriek tomu prišli v tomto roku na cestách v Nitrianskom kraji pri 78 dopravných nehodách s účasťou chodca o život štyria chodci, ďalších 17 bolo zranených ťažko a 61 ľahko.

Na snímke sprava policajný kaplan Štefan Bartko a kpt. Oľga Miková z Krajského riaditeľstva PZ v Nitre. Nitra, 12. októbra 2016.
Foto: TASR/Henrich Mišovič