Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Výťažok z hokejbalového turnaja ŠOK Open v Nitre pomôže rodine v núdzi

Hokejbal, ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Štvrtý ročník charitatívneho turnaja ŠOK Open privíta osem mužstiev.

Nitra 3. augusta (TASR) – Fara aréna na Klokočine v Nitre ožije v sobotu 4. augusta hokejbalom. Štvrtý ročník charitatívneho turnaja ŠOK Open privíta osem mužstiev. Celý výťažok, ktorý tvorí štartovné a dobrovoľné príspevky od súťažiacich, bude použitý na podporu rodiny Manovej, ktorá sa ocitla v ťažkej životnej situácii.

„Sme veľmi radi, že aj napriek letnému termínu, enormným teplotám a dovolenkovému obdobiu sa našlo dostatok hráčov, ktorí majú záujem nielen sa zabaviť, ale najmä pomôcť,“ povedal Ján Ivančík, predseda občianskeho združenie ŠOK – Šport Osveta Kultúra, ktoré je hlavným organizátorom podujatia.

Osem mužstiev bude rozdelených do dvoch skupín po štyroch. Najlepšie umiestnené tímy po základnej časti si vybojujú priamy postup do semifinále, tímy na druhých a tretích miestach sa pobijú o zvyšné dve postupové priečky vo štvrťfinále. Zápasy bude sprevádzať hudba i komentovanie. Podujatie podporil Nitriansky samosprávny kraj, areál i materiálne zabezpečenie bezodplatne poskytla farnosť Nitra-Klokočina. „Napriek tomu, že ide o hokejbalový turnaj, našim prvoradým cieľom je pomôcť a budovať priateľstvá,“ povedal Ivančík.