Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra začala s opravou záchytného parkoviska pred atletickým štadiónom

Mesto Nitra v týchto dňoch začalo s opravou parkoviska pred atletickým štadiónom na sídlisku Chrenová. Plocha, v okolí ktorej sú športoviská a obytné domy, slúži ako záchytné parkovisko pre autobusy, ktoré do Nitry vozia návštevníkov výstavy Agrokomplex. Radnica chce preto opravu stihnúť do 18. augusta, kedy sa výstava začína. Nitra, 10. augusta 2016. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pred samotnou rekonštrukciou muselo mesto usporiadať majetkové a právne náležitosti súvisiace s užívaním pozemku pod parkoviskom, ktorý vlastní nitrianske biskupstvo.

Nitra 10. augusta (TASR) – Mesto Nitra v týchto dňoch začalo s opravou parkoviska pred atletickým štadiónom na sídlisku Chrenová. Plocha, v okolí ktorej sú športoviská a obytné domy, slúži ako záchytné parkovisko pre autobusy, ktoré do Nitry vozia návštevníkov výstavy Agrokomplex. Radnica chce preto opravu stihnúť do 18. augusta, kedy sa výstava začína.



Na rekonštrukciu celej plochy spojenú s výmenou asfaltového povrchu vyčlenilo mesto sumu 215.000 eur. Parkovisko je už dlhšiu dobu v zlom stave. Výbor mestskej časti Chrenová žiadal o jeho opravu už niekoľko rokov. Podľa viacerých poslancov zastupiteľstva je plný dier a výtlkov a pripomína skôr tankodróm ako parkovisko. „Je naozaj v dosť dezolátnom stave a je to pritom odstavné parkovisko pre autobusy, ktoré idú na Agrokomplex. Myslím, že opravu si zaslúžia aj obyvatelia, ktorí bývajú v neďalekom bytovom dome Olympia, návštevníci našej mestskej reštaurácie aj obyvatelia susediaceho vežiaka, ktorí tiež z časti využívajú toto parkovisko,“ skonštatoval nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Pred samotnou rekonštrukciou muselo mesto usporiadať majetkové a právne náležitosti súvisiace s užívaním pozemku pod parkoviskom, ktorý vlastní nitrianske biskupstvo. „Aby sme ho minimálne dostali do prenájmu. Potom sa môže zrealizovať oprava a zároveň sa bude môcť zamedziť nákladným autám vstup na toto parkovisko. Bude teda slúžiť len osobným autám a autobusom, ako odstavné parkovisko pre mesto Nitra,“ povedal Dvonč.