Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nové Zámky poskytnú ľuďom v núdzi príspevok na kúrenie

Ilustračná foto. Foto: FOTO TASR/AP

Žiadosti o jeho vyplácanie môžu ľudia podávať na mestskom úrade už o niekoľko dní.

Nové Zámky 30. septembra (TASR) – Mesto Nové Zámky bude opäť vyplácať príspevok na vykurovanie. Určený je pre seniorov a pre ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii. Žiadosti o jeho vyplácanie môžu ľudia podávať na mestskom úrade už o niekoľko dní.

Ako informoval magistrát, o príspevok na vykurovanie môžu požiadať ľudia v hmotnej núdzi, ktorí majú trvalý pobyt v meste Nové Zámky. Musia zároveň preukázateľne žiť v rodinnom dome, prípadne v záhradkárskej osade v intraviláne alebo extraviláne mesta a vykurovať tuhým palivom. Na pomoc majú nárok aj poberatelia starobného, vdovského a invalidného dôchodku.

Príjem žiadateľa a spoločne posudzovaných osôb v domácnosti nesmie podľa stanovených pravidiel prekročiť dvojnásobok sumy 450 eur. „Termín podávania žiadostí na poskytnutie príspevku na vykurovanie je od 7. októbra do ukončenia vykurovacej sezóny 2019/2020. O príspevok môžu žiadať aj občania, ktorým bol príspevok poskytnutý v predchádzajúcej sezóne,“ informoval mestský úrad.