Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Nové Zámky: Sociálna výdajňa potravín pomôže ľudom v hmotnej núdzi

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Oprávnenosť žiadateľov, ktorí budú chcieť služby výdajne využívať, bude preverovať odbor sociálnych vecí, školstva a kultúry mestského úradu.

Nové Zámky 12. júla (TASR) – Ľudia, ktorí sa pre zhoršený zdravotný stav dostali do hmotnej núdze, rodiny s nízkymi príjmami či seniori s dôchodkom do 280 eur môžu využívať služby sociálnej výdajne potravín SoVA v Nových Zámkoch. Vyplýva to z pravidiel, ktorými sa na svojom rokovaní zaoberali mestskí poslanci. Podľa vypracovaných zásad fungovania výdajne bude potravinová pomoc poskytovaná občanom bezplatne.

"Bude fungovať prostredníctvom kartového systému. Oprávnený prijímateľ získa čipovú kartu, ktorú mu vydá Mestský úrad v Nových Zámkoch. Pri poskytovaní bezplatnej pomoci sa prijímateľ preukáže kartou. Tá mu zabezpečí prijatie bezplatnej pomoci vo výške prideleného počtu bodov v príslušnom mesiaci. Čipová karta sa vydáva na obdobie šesť mesiacov," uvádza sa v zásadách, ktoré vypracoval mestský úrad.

Cieľom sociálnej výdajne potravín má byť podľa radnice poskytovanie doplnkovej pomoci obyvateľom mesta, ktorí sa nachádzajú v hmotnej núdzi. "Poskytuje sa v záujme zmiernenia ich ťažkej sociálnej situácie a v snahe napomôcť im tak k zlepšeniu životnej úrovne," konštatuje sa v materiáli. Ako informoval magistrát, sociálna výdajňa potravín SoVA bude zriadená a prevádzkovaná Apoštolskou cirkvou na Slovensku v rámci Komunitného centra KOMPAS na Pribinovej ulici, na základe zmluvy o partnerstve. Oprávnenosť žiadateľov, ktorí budú chcieť služby výdajne využívať, bude preverovať odbor sociálnych vecí, školstva a kultúry mestského úradu.