Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Týždeň bezpečnosti poukazuje na sociálnopatologickú prevenciu

Na snímke námestie v Nových Zámkoch. Foto: Teraz.sk

Týždeň bezpečnosti, ktorého tretí ročník sa začal v pondelok, je prezentáciou činnosti mesta v rámci prevencie sociálnopatologických javov.

Nové Zámky 27. novembra (TASR) - Novozámocký týždeň bezpečnosti, ktorého 3. ročník sa začal v pondelok, je prezentáciou činnosti mesta v rámci prevencie sociálnopatologických javov.

Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Petronela Bernáth, podujatie vo vestibule Kina Mier otvorila výstava prác novozámockých stredoškolákov na tému Kto nás chráni. "V utorok 28. novembra sa vo veľkej zasadačke Mestského úradu v Nových Zámkoch bude konať seminár pre učiteľov pod názvom Podmienená láska. Prezentácie budú mať Jarmila Krochtová na tému Čo je a čo nie je prevencia, hlavný prednášajúci bude Ľubomír Gábriš, riaditeľ resocializačného zariadenia pre závislé deti a dospelých Komunita Ľudovítov, n.o.," povedala Bernáth.

V stredu 29. novembra sa v Dennom centre seniorov Nové Zámky na Podzámskej ulici bude konať workshop pre seniorov s názvom Opatrnosti nikdy nie je dosť. "Prednášajúce budú Slávka Maceková z Mestskej polície Nové Zámky a Viera Račková, členka posádok Rýchlej lekárskej pomoci. Prezentovať budeme aj letáky Niekoľko rád pre zvýšenie bezpečnosti nás všetkých, vydané s prispením Rady vlády pre prevenciu kriminality," dodala hovorkyňa mesta.

V dňoch od 29. novembra do 1. decembra sa v kine Mier bude premietať maďarský film s názvom Je to iba vietor s tematikou prevencie pravicového extrémizmu. "Súčasťou bude aj prezentácia, zameraná na prevenciu spomenutého javu," ukončila.