Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

O bikesharing v Nitre je veľký záujem, zvýši sa počas opravy mosta

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Službu zdieľaných bicyklov spustila Arriva v tomto roku 6. júna. Záujemcovia majú k dispozícii 70 bicyklov a sedem stanovíšť.

Nitra 29. júla (TASR) – O službu zdieľaných bicyklov v Nitre je počas tohtoročnej sezóny enormný záujem. Spoločnosť Arriva, ktorá bikesharing v meste pod Zoborom prevádzkuje, zaznamenala od júna 4500 prenájmov bicyklov. Podľa hovorcu mesta Tomáša Holúbka bude záujem o službu v nasledujúcich mesiacoch rásť. „Bicykle budú určite jedným z najrýchlejších a najpohodlnejších dopravných prostriedkov počas rekonštrukcie Univerzitného mosta, ktorá sa začne po tradičnej augustovej výstave Agrokomplex,“ skonštatoval Holúbek.

Službu zdieľaných bicyklov spustila Arriva v tomto roku 6. júna. Záujemcovia majú k dispozícii 70 bicyklov a sedem stanovíšť. Podľa pôvodných zámerov mal bikesharing fungovať od marca. Jeho spustenie však oddialili spory mesta a prevádzkovateľa služby, ktorý ju prevádzkuje od roku 2017. V systéme je zatiaľ zaevidovaných takmer 11.000 užívateľov, ktorí si požičali bicykel viac ako 32.000-krát. Bicykle by mali zostať v uliciach Nitry v závislosti od počasia až do konca novembra. Po skončení sezóny plánuje mesto vyhlásiť na prevádzkovateľa služby súťaž.