Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Organizátori Komárňanských dní 2015 sľubujú kvalitný program

Ilustračné foto. Foto: TASR

Tento rok sa budeme tešiť na väčší, lepší, profesionálnejšie usporiadaný maratón kultúry s názvom Komárňanské dni.

Komárno 20. januára (TASR) - Tento rok sa budeme tešiť na väčší, lepší, profesionálnejšie usporiadaný maratón kultúry s názvom Komárňanské dni," povedal po prvom pracovnom stretnutí jeho organizátorov, ktoré sa uskutočnilo v týchto dňoch, primátor mesta Komárno László Stubendek.

"Na stretnutí sa zúčastnil okrem primátora Komárna aj primátor maďarského Komáromu Attila Molnár. Prítomní boli aj členovia prípravného výboru oboch miest," informoval hovorca Mestského úradu v Komárne Róbert Králik. Pripomenul, že Komárno oslávi v tomto roku 750. výročie udelenia štatútu mesta a 270. výročie získania titulu a práv slobodného kráľovského mesta. "Komárňanské dni 2015 sa budú niesť v duchu týchto osláv," zdôraznil Stubendek.

Predstavitelia oboch miest sa vyjadrili, že budú pokračovať v tradíciách a budú ďalej rozvíjať to, čo má význam pre obe mestá, čo prináša akékoľvek pozitíva. "Tento rok budú programy konajúce sa počas Komárňanských dní viac koordinované, aby prípadný záujemca nestál pred dilemou, kam má ísť. V rozhodovaní určite pomôže programový zošit, ktorý vydáme pre obe mestá spoločne," priblížil primátor.

Brány Komárňanských dní sa otvoria tradične 26. apríla, hlavný program sa uskutoční od 30. apríla do 3. mája. "Okrem kultúrnych podujatí organizujeme celý rad sprievodných. V tomto roku sa uskutoční už 41. pouličný beh medzi našimi mestami, nebude chýbať preťahovanie lanom, ulica vín a remeselníkov, Deň Starej pevnosti a ohňostroj," priblížil Králik. Dodal, že obaja primátori sa zhodli na tom, že obe strany musia mať odvahu snívať o tom, aby sa z tohto podujatia stal veľkolepý festival, ktorý budú v budúcnosti navštevovať ľudia i zo zahraničia, čo prinesie prosperitu celému regiónu.