Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Bombu na pošte nahlásil 13-ročný chlapec, policajti výbušninu nenašli

Ilustračné foto Foto: TASR

V Komárne dnes ráno zasahovali pyrotechnici a psy na vyhľadávanie výbušnín. Evakuovať museli všetky pošty v meste.

Komárno 20. februára (TASR) – Krátko pred ôsmou hodinou dnes anonym zatelefonoval na operačné stredisko polície v Komárne, že na pošte je bomba. Volajúci nekonkretizoval poštu, preto bolo potrebné evakuovať všetky tri pošty v Komárne. Na miesto vyrazili zložky Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Komárne, pyrotechnici a psy na vyhľadávanie výbušnín.

Policajti vypátrali volajúceho, ktorý dnes ráno ohlásil bombu na pošte v Komárne. Na operačné stredisko krátko pred ôsmou hodinou telefonoval 13-ročný chlapec z Komárna.

"Volajúci nekonkretizoval poštu, museli sme evakuovať osoby z troch pôšt a priľahlých budov. Policajti vykonali prehliadky priestorov a okolia, žiadnu výbušninu nenašli," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Na miesto boli po telefonáte vyslaní okrem zložiek Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Komárne aj pyrotechnici a psy na vyhľadávanie výbušnín.

Keďže bombu na pošte nahlásil maloletý, bude potrebné k výsluchu pribrať sociálnu kuratelu, konštatovala Bruchterová. Motív chlapcovho konania je predmetom vyšetrovania.