Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Poslanci NSK sa po štvrťroku opäť zídu na rokovaní

Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Ďurčo

Poslanci Zastupiteľstva NSK napokon vôľu stretnúť sa fyzicky na klasickom zasadnutí zastupiteľstva.

Nitra 2. mája (TASR) – Po viac ako troch mesiacoch bude opäť rokovať Zastupiteľstvo Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Krajskí poslanci sa naposledy zišli 3. februára, zasadnutie plánované na 30. marca muselo byť pre pandémiu nového koronavírusu odložené.

Poslanecký zbor mal už vtedy rokovať o viac ako 30 bodoch, po viac ako mesačnom odklade bude zrejme program zastupiteľstva ešte bohatší. Podľa slov hovorkyne predsedu NSK Oľgy Prekopovej, Úrad NSK pripravil dve možnosti rokovania, videkonferenciu i klasický spôsob pri dodržaní prísnych hygienických a epidemiologických podmienok.

Poslanci Zastupiteľstva NSK napokon prejavili vôľu stretnúť sa fyzicky na klasickom zasadnutí zastupiteľstva. „Kraj preto rokovanie klasickou formou pripravuje na pondelok 11. mája v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR a pri striktnom rešpektovaní prísnych hygienických a epidemiologických opatrení, to znamená meranie teploty, použitie rúšok i rukavíc,“ uviedla Prekopová.

Ako doplnila, v prípade akejkoľvek zmeny vie Úrad NSK reagovať. „Spôsob konania zastupiteľstva formou videokonferencie máme pripravený. Ak to bude potrebné, vieme ho v budúcnosti využiť,“ dodala.