Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Šaľa začala s rekultiváciou lesoparku

Foto: TASR/Ján Siman

V prvých dňoch tu dôjde k výrubu náletových drevín a celkovému presvetleniu lesného porastu.

Šaľa 6. augusta (TASR) – Šalianska radnica začala v pondelok s revitalizáciou lesoparku, z ktorého sa má stať nová mestská rekreačná zóna. V prvých dňoch tu dôjde k výrubu náletových drevín a celkovému presvetleniu lesného porastu. Podľa slov Eriky Kollerovej z mestského úradu sú všetky práce vykonávané v zmysle zákona o lesoch a mesto ich konzultuje aj s lesným hospodárom.

Práce na kultivácii lesoparku zdržujú čierne skládky tvorené kusmi betónu i bežnými odpadkami. "Pod hustou a neupravenou vegetáciou prekvapili pracovníkov viaceré nepríjemnosti. Okrem odpadu narazili dokonca aj na peňaženku s dokladmi. Ihneď sme kontaktovali mestskú políciu, ktorá peňaženku zaistila a bude sa snažiť doklady vrátiť majiteľke," uviedla Kollerová.

Práce na revitalizácii lesoparku budú podľa jej slov trvať viac ako mesiac, upravené prostredie budú môcť návštevníci využiť na jeseň. "Nájdu si tu miesto na posedenie pri piknikových stoloch, na jar pribudnú aj herné prvky či pingpongové stoly. Pocit bezpečnosti celkom určite zvýši aj obnovené verejné osvetlenie," dodala Kollerová.