Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Šaľu a Diakovce by mala spojiť nová cyklotrasa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Maroš Černý

Mestský úrad v Šali už začal aj s prípravou podkladov na vydanie územného rozhodnutia. Potom bude nasledovať stavebné konanie a získanie finančných prostriedkov.

Šaľa 2. októbra (TASR) - Šaľu a obec Diakovce by v budúcnosti mohla spájať nová cyklotrasa. Obe samosprávy už začali s prípravou projektu. V súčasnosti je už hotová štúdia, ktorá určila trasovanie novej cyklistickej komunikácie.

Mestský úrad v Šali už začal aj s prípravou podkladov na vydanie územného rozhodnutia. „Potom bude nasledovať stavebné konanie a získanie finančných prostriedkov. V týchto dňoch sa primátor Šale Jozef Belický a viceprimátor Róbert Tölgyesi stretli so starostkou obce Diakovce Kristínou Jakócsovou, aby prediskutovali projektovú dokumentáciu a všetky potrebné povolenia,“ uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu.

Podľa jej slov žiadajú občania cyklotrasu do Diakoviec už dlho. „Šaľania ju budú môcť využiť na relax, alebo ako bezpečnú ekologickú dopravu do termálneho kúpaliska v Diakovciach. Z Diakoviec do Šale zasa prichádza veľa ľudí za prácou, ale aj za zábavou, záľubami a športom,“ dodala Hanesová.