Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Tribečské múzeum približuje deťom život zvierat na farme

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Prezentačné podujatie s tvorivou dielňou je určené predovšetkým pre deti materských škôl a žiakov základných škôl, ktorí ju môžu navštíviť do 30. augusta tohto roka.

Topoľčany 24. mája (TASR) – Rôznorodosť hospodárskych zvierat chovaných na farmách i v domácich podmienkach, ich význam pre človeka, približuje výstava Na farmičke u lesa v Tribečskom múzeu v Topoľčanoch. Prezentačné podujatie s tvorivou dielňou je určené predovšetkým pre deti materských škôl a žiakov základných škôl, ktorí ju môžu navštíviť do 30. augusta tohto roka.

"Návštevníci sa dozvedia, aké sú rozdiely medzi živočíchmi v spôsobe ich pohybu, získajú informácie o rozdielnosti potravy, rozpoznávaní mláďat vybraných živočíšnych druhov, spôsoboch starostlivosti o niektoré živočíchy a o rôznorodosti spôsobu života," informoval Ľubomír Opáth z Tribečského múzea.

Druhá časť podujatia je venovaná tvorivým činnostiam, ako sú kreslenie, modelovanie z hliny, výroba magnetiek, práca s papierom a inými materiálmi. Pre najmenších sú určené aj veselé maľovanky. "Súčasťou podujatia je výstava 72 výtvarných prác detí materských škôl, žiakov prvého stupňa základných škôl a špeciálnych škôl okresu Topoľčany, ktoré sa zapojili do výtvarnej súťaže Veselá farmička. Prostredníctvom rôznych výtvarných techník sa žiaci pokúsili zobraziť hospodárske zvieratká, čo sa im aj veľmi pekne podarilo," skonštatoval Opáth.