Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Topoľčianska radnica umožní verejnosti pracovať v odborných komisiách

Topoľčany Foto: TASR

Mestský úrad ponúkol vo svojej výzve všetkým občanom, ktorí majú záujem spolupodieľať sa na chode a činnosti mesta, aby sa prihlásili za člena niektorej z piatich komisií.

Topoľčany 3. januára (TASR) – Už len niekoľko dní majú občania na to, aby využili ponuku topoľčianskej radnice a prihlásili sa do odborných komisií, ktoré sú poradným orgánom mestského zastupiteľstva. Ako informoval magistrát, žiadosti o členstvo v komisiách je potrebné doručiť poštou, alebo elektronicky do kancelárie primátorky do pondelka 7. januára.

Mestský úrad v spolupráci s poslancami mestského zastupiteľstva ponúkol vo svojej výzve všetkým občanom, ktorí majú záujem spolupodieľať sa na chode a činnosti mesta, aby sa prihlásili za člena niektorej z piatich komisií. „Ide o komisiu ekonomickú a podnikateľských činností, komisiu sociálnu, bytovú a zdravotníctva, komisiu mládeže, školstva, kultúry a športu, komisiu verejného poriadku, verejnoprospešných služieb a životného prostredia, a tiež komisiu výstavby, územného plánu, dopravy a regionálneho rozvoja a európskych štrukturálnych fondov,“ informovala radnica.

Člen komisie nemusí mať trvalé bydlisko v meste, podľa magistrátu je to však výhodou. Ku svojej prihláške musia záujemcovia priložiť profesijný životopis, motivačný list s predstavou rozvoja v oblasti, ktorá je náplňou komisie a s očakávaniami od práce v tejto komisii. Potrebné je priložiť aj čestné prehlásenie o bezúhonnosti. „Každá komisia mestského zastupiteľstva vyhodnotí doručené žiadosti a návrh na zaradenie vybraných členov komisie z radov občanov predloží na schválenie Mestskému zastupiteľstvu v Topoľčanoch, s predpokladaným termínom 24. januára 2019,“ informoval magistrát.