Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Nitriansky kraj

Ukrajincovi, ktorého privalil kotol, museli lekári amputovať končatinu

Ilustračné foto Foto: TASR/Univezitná nemocnica Bratislava

Nešťastie sa stalo pri rezaní nadrozmerného kotla a kovovej konštrukcie.

Nitra 23. januára (TASR) – Robotníka, ktorý pracoval v jednej z firiem v priemyselnom parku v Štúrove, privalil v stredu 22. januára tisíctonový kotol. Nešťastie sa stalo približne o 16,30 hodine, zranenému 46-ročnému mužovi pomáhala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE, ambulancia Rýchlej lekárskej pomoci aj hasiči. „Kotol na výrobu tepla privalil mužovi nohy a spôsobil mu mnohopočetné zlomeniny. Po prevoze vrtuľníkom do nemocnice museli lekári zranenému Ukrajincovi jednu končatinu amputovať,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Nešťastie sa stalo pri rezaní nadrozmerného kotla a kovovej konštrukcie. „Podľa prvotných informácií mal muž podrezávať piliere na kotly. Jedna strana, ktorá už bola odpílená, sa pravdepodobne rozkývala a následne spadla na robotníka,“ opísala udalosť Bruchterová. Záchranári začali ošetrovať pacienta už počas jeho vyslobodzovania spod konštrukcie. Muž bol pri vedomí a komunikoval, informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Turočeková. Prácu hasičov komplikovala veľká hmotnosť kotla, ktorý sa pokúšali nadvihnúť prostredníctvom tlakových zdvíhacích vankúšov. Po vyslobodení dolných končatín záchranári napojili muža na umelú pľúcnu ventiláciu a preložili na palubu vrtuľníka, ktorý ho dopravil do nemocnice.

Všetky okolnosti súvisiace s nešťastnou udalosťou sú predmetom vyšetrovania. Poverený policajt zo Štúrova začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.