Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V Ivanke pri Nitre pribudnú pozemky pre výstavbu 102 rodinných domov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Príprava územia by sa mala začať v septembri tohto roka, ukončená by mala byť do dvoch rokov. Celkové náklady na prípravu územia by mali dosiahnuť 1,25 milióna eur.

Nitra 9. augusta (TASR) – V Ivanke pri Nitre vznikne nové moderné centrum bývania v rodinných domoch. Projekt je v štádiu príprav územia pre výstavbu. Súčasťou projektu predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie je kompletná príprava dopravného a technického vybavenia územia pre pripravovanú výstavbu, určenie plôch riešeného územia pre jednotlivé funkcie využitia, reparcelizácia územia pre budúcu výstavbu a regulačné prvky, napojenie riešeného územia na inžinierske siete a areálové rozvody inžinierskych sietí, dopravné napojenie územia a riešenie vnútroareálových komunikácií.

Príprava územia by sa mala začať v septembri tohto roka, ukončená by mala byť do dvoch rokov. Celkové náklady na prípravu územia by mali dosiahnuť 1,25 milióna eur.

Nové rodinné domy by mali vyrásť v lokalite, kde sa v minulosti nachádzali Ľanárske a konopárske závody. Na celkovej ploche takmer 94 000 štvorcových metrov je priestor pre výstavbu 102 rodinných domov, z toho 10 dvojdomov a 92 samostatne stojacich rodinných domov.

Výmera pripravovaných pozemkov pre rodinné domy sa pohybuje od 470 do 1 130 štvorcových metrov. Zámer výstavby vychádza z aktivity vlastníka pozemku v danej lokalite zabezpečiť podmienky pre rozvoj bývania v individuálnych formách zástavby na vymedzených plochách vo forme rodinných a bytových domov. Zámer vychádza z územných podmienok a rešpektuje platnú územnoplánovaciu dokumentáciu obce.